Волинь Новини

Луцькрада закупить 27 нових тролейбусів

21 грудня, під час позачергового засідання виконавчого комітету затвердили проект Програми економічного та соціального розвитку Луцької міської територіальної громади на 2021 рік.

Про це повідомляють на веб-сайті Луцької міськради.

Директор департаменту економічної політики міської ради Борис Смаль коротко проаналізував життєдіяльність Луцька за 2020 рік та акцентував увагу на тих нововведеннях, що будуть втілюватися у нашому місті наступного року.

Отож, планується оновити інфраструктуру електротранспорту (у рамках Проекту «Міський громадський транспорт України І». Для комунального підприємства “Луцькелектротранспорт” закуплять 27 нових тролейбусів. Крім того, здійснять розбудову та модернізацію контактної мережі, що включає будівництво нового відрізку на вулиці Окружній та вулиці Станіславського. Загальна вартість проекту – 5,9 мільйона євро. З них 4,9 мільйона – залучені кредитні кошти, 150 тисяч – грант.

Оновлення інфраструктури електротранспорту міста Луцька ІІ (в рамках Проекту «Міський громадський транспорт України ІІ» (2021-2022). Цей проект передбачає купівлю 30 нових низькопідлогових односекційних тролейбусів довжиною 12 метрів. Враховуючи: 24 одиниці – без автономного ходу; 6 одиниць – з автономним ходом ~20 км. Загальна вартість проекту – 6,85 мільйона євро. З них 5,35 мільйона – кредитні кошті.

Ще два проекти передбачають реконструкцію систем централізованого теплопостачання та модернізацію систем водопостачання та водовідведення.

2021 року у Луцьку продовжиться співпраця з Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО) та Фондом E5Pу рамках Програми “Енергоефективність в громадських будівлях міста Луцька (2018-2021) “.

У програмі передбачені і актуальні проекти та заходи економічного та соціального розвитку територій сіл, що приєдналися до Луцька.

Зокрема, ремонт фельдшерсько-акушерського пункту у с.Дачне;

поточні та капітальні ремонти доріг у селах;

капітальний ремонт їдальні та коридорів ОЗЗСО «Жидичинський ліцей» на вул. Богдана Хмельницького, 1в;

капітальний ремонт (утеплення фасаду) будівлі клубу на вул. Незалежності,18а в с. Озерце;

капітальний ремонт фасаду будівлі ОЗЗСО «Жидичинського ліцею».

ремонт теплотраси та водопроводу (знаходяться в аварійному стані) ОЗЗСО «Жидичинського ліцею» (с. Жидичин);

будівництво спортивного майданчика з поліуретановим покриттям ОЗЗСО «Жидичинський ліцей»;

ремонт даху навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» (с. Клепачів);

капітальний ремонт даху та утеплення фасаду будівлі НВК “ЗОШ І-ІІ ступеня – дошкільний навчальний заклад” на вул. Незалежності,89 (с. Клепачів);

реконструкція Заборольської ЗОШ;

реконструкція навчально-спортивного корпусу на вул. Поліській, 19б (с. Княгининок);

будівництво дитячого дошкільного закладу (с. Зміїнець).

капітальний ремонт фасаду Рокинівського навчально-виховного комплексу Княгининівської сільської ради (дошкільний підрозділ) на вул. Шкільна, 5 (с. Рокині);

нове будівництво очисних споруд каналізації (с. Зміїнець);

реконструкція приміщення Тарасівської ЗОШ;

капітальний ремонт покрівлі та фасаду Боголюбської ЗОШ;

нове будівництво стадіону (культурно-розважального центру, с. Боголюби).

Затверджувати Програму економічного та соціального розвитку Луцької міської територіальної громади на 2021 рік будуть депутати міської ради у середу на черговому засіданні Луцької міської ради. 

Leave a Comment