Новини

Як отримати компенсацію від комунальників за неякісні послуги

Якщо комунальні послуги надають неякісно, споживач має право отримати компенсацію. Для цього потрібно викликати в квартиру представника виконавця комунальних послуг для перевірки та фіксації проблеми. Прибути на місце повинні протягом доби з моменту отримання заявки від споживача. Про це пише “Газета”.

У заявці варто вказати, чому користувач вважає, що послугу надали не в повному обсязі, та у які терміни це відбувалося. За результатами перевірки складають акт-претензію, який підписує споживач та виконавець комунальної послуги або керуючий.

“Якщо факт неякісного надання послуги підтвердиться, виконавець або керуючий багатоквартирного будинку зобов’язаний перерахувати вартість комунальної послуги або послуги за весь період її ненадання, а також сплатити споживачеві неустойку”, – каже член Асоціації правників України Катерина Аніщенко.

Якщо виконавець комунальної послуги або керуючий не прибули для підписання акта-претензії, документ можуть підписати споживач та мінімум ще двоє людей, яким теж неякісно надали послуги. Після цього акт-претензію відправляють рекомендованим листом виконавцю комунальної послуги або керуючому.

Вирішити долю заяви повинні протягом п’яти днів і дати обґрунтовану відповідь. Якщо її не буде, то претензія автоматично буде вважатися визнаною.

Leave a Comment