Новини

Вірус забрав життя відомого українського викладача

Через ускладнення після китайського вірусу помер професор Українського католицького університету Ігор Скочиляс

Про це повідомив Український Католицький університет.

“Це непоправна втрата для всіх, хто знав Ігоря – хто працював разом з ним в історичному архіві, хто був слухачем його лекцій і семінарів, хто допомагав у дослідницьких проєктах, хто стояв поруч з ним на барикадах Революції Гідності і відстоював принципи гідного життя, хто молився разом з ним у храмах і на майданах”, – йдеться в повідомленні.

Колеги професора Ігоря Скочиляса, доктора історичних наук, завідувача кафедри історії гуманітарного факультету УКУ, керівника Центру релігійної культури висловили співчуття близьким та родині покійного – дружині Ірині, доньці Соломії.

“Ігор Скочиляс був дійсно великим істориком з наголосом на кожному з цих слів… як вчений ігор Скочиляс був сміливий і принциповий. Головною його рисою була любов до правди – безумовне прагнення до неї і її відстоювання. Це в наші дні зустрічається дуже рідко. Ігор був безкомпромісним у питаннях академічної доброчесності і запалив цією відданістю «нерозбавленим» науковим ідеалам не одного студента», – кажуть в університеті.

“Про таких, як доктор ігор Скочиляс, кажуть, що на них тримається наука і світ. Він був дійсно незамінною людиною. Його відхід на вічний спокій – це велика втрата для сім’ї, колективу УКУ та України», – підкреслили колеги професора.

У мережі також висловлюють співчуття у зв’язку з відходом великої людини.

“Царство Небесне, вічна пам’ять! Співчуття родині, колегам і друзям, всій академічній громадськості”, “Нехай з Богом спочиває! Вічна і світла і йому пам’ять !!! Неймовірна людина була !!!”, “Світла людина! Чудовий викладач! Завжди усміхнений! Нехай з Господом лежить!”, “Неймовірна втрата. Вічна пам’ять”, – пишуть на сторінці УКУ.

З нагоди вручення йому нагороди Ad Fontes про Ігоря Скочиляс був знятий фільм.

Leave a Comment