Новини

Степанов розповів, чи скасують доплати медикам з січня

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що він не підтримав проєкт від Національної служби здоров’я про скасування доплат медикам з 1 січня і доручив МОЗ переробити постанову, а також продовжити терміни договорів НСЗУ з лікарнями.

“Останніми днями засоби масової інформації, деякі народні депутати та Національна служба здоров’я України говорили про те, що нібито в нас з 1 січня припиняються всі можливі розрахунки фінансування медичної системи. Тобто розгін чергової зради, що нібито щось не прийняв Кабінет міністрів і програма медичних гарантій стала під загрозою”, – повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

В Україні існує програма медичної гарантії, відповідно до якої фінансуються деякі медичні установи. Степанов розповів, що нова програма стартує з 1 квітня і чинні договори, які діють між НСЗУ та лікарнями, необхідно буде продовжити на перший квартал наступного року, до 31 березня, щоб медичні установи й надалі отримували додаткове фінансування.

Глава МОЗ зазначив, що напередодні НСЗУ розробила “дивний проєкт постанови”, який передбачав скасування пакету фінансової допомоги для працівників екстреної медичної допомоги, а також про скасування з 1 січня доплат медикам, які були введені з 1 вересня. Степанов наголосив, що він не буде вносити таку постану на розгляд уряду і додав, що вже дав доручення МОЗ переробити відповідний проєкт.

“Треба просто продовжити всі договори з лікарнями до 31 березня наступного року з залишенням всіх пакетів, які в нас існують. Тому що 1 січня, як би ми не бажали, COVID-19 нікуди не зникне”, – зазначив він.

Степанов наголосив, но для НСЗУ буде достатньо часу, щоб змінити та продовжити терміни договорів.

Leave a Comment