Новини

Уряд анонсував підвищення зарплат медикам у 2021 році

Як стало відомо, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про підвищення зарплат медичним працівникам та збільшення фінансування медицини у 2021 році. Про це повідомляє Урядовий портал.

За словами Шмигаля, у держбюджеті-2021 на медицину передбачено рекордні 163 мільярди гривень. Це на 41% більше, ніж було виділено у 2020 році.

У зв’язку з цим наступного року продовжить діяти доплата лікарям, які борються з COVID-19, у розмірі 300%. Крім того, на 2-2,5 тисячі гривень буде підвищено зарплату всьому медичному персоналу.

“Ми маємо план поетапного зростання витрат на медицину до 2023 року, щоб, як прописано в законі, витрати на медицину склали 5% від ВВП. Це дасть змогу досягти рівня європейської оплати праці для лікарів. Цей план буде дотримуватися, і ми будемо робити все, щоб реалізувати його якнайшвидше”, — запевнив очільник уряду.

Також Шмигаль додав, що у бюджеті на 2021 рік передбачені кошти на лікування коронавірусу і закупівлю вакцини.

“Для закупівлі вакцин сформований відповідний спецфонд, який буде наповнюватися, починаючи з цього року. І продовжить наповнюватися в наступному. Усі кошти, які вдасться залучити, будуть іти в медичну систему”, — наголосив прем’єр-міністр.

Нагадаємо, нещодавно Міністерство охорони здоров’я запропонувало прив’язати зарплату медиків до прожиткового мінімуму та нараховувати її за аналогією з працівниками прокуратури.

Leave a Comment