Новини

Шмигаль: До кінця року коронавірусом заразяться до мільйона українців

До кінця року коронавірусом заразяться до мільйона українців. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час “Години запитань до уряду” у Верховній Раді.

Онлайн-трансляцію вів телеканал “112 Україна“.

“У світі захворіли 75 млн осіб, майже 1 млн 700 тис. осіб у світі померли внаслідок ускладнень від цієї хвороби. В Україні загальна кількість зафіксованих випадків до кінця року досягне 1 млн”, – сказав Шмигаль.

Шмигаль також розповів про національний план вакцинації проти коронавірусу. Основне завдання плану вакцинації – охопити вакцинацією проти Covid-19 50% населення України. Це майже 21 млн осіб.

Шмигаль: До кінця року коронавірусом заразяться до мільйона українців

Перші вакцини очікуються вже в лютому. Для цього уряд веде переговори за двома напрямками – безпосередньо з виробниками вакцин і з керівництвом держав, де такі вакцини будуть вироблятися або вже законтрактовані. У березні очікується перша партія – 8 млн доз вакцини для 4 млн українців в рамках ініціативи COVAX.

Нагадаємо, що з початку пандемії в Україні зареєстровано 944 381 випадок Covid-19, одужали 561 222 пацієнти (+12 866 протягом доби). Водночас від ускладнень, спричинених коронавірусною хворобою, в країні померли 16 256 осіб (+260 протягом доби).

Leave a Comment