Новини

Помер легендарний український спортсмен

У середу, 16 грудня, на 82-му році життя, не стало одного з найвідоміших львівських та українських фахівців футболу, колишнього головного тренера “Карпат” Валентина Михайловича Ходукіна.

Про непоправну втрату повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці український спортивний журналіст та керівник пресслужби ФК “Карпати” Юрій Назаркевич. Він зазначив, що Валентин Ходукін протягом останніх декількох місяців боровся за життя, лікуючись від коронавірусу.

 

Валентин Ходукін, фото: Фейсбук / Юрій Назаркевич

Валентин Ходукін, фото: Фейсбук / Юрій Назаркевич

“Починав Валентин Ходукін грати за дрогобицький “Нафтовик”, згодом за львівський “Сільмаш”, на базі якого і були створені у 1963 р. “Карпати”. Грав за тернопільський “Авангард”, в складі якого став чемпіоном України 1964 р., львівський “Сокіл”, в складі якого зазнана травма дошкуляла і дотепер. До 1996 р. близько 30 років працював у львівському Інституті фізкультури (нині – ЛДУФК), де пройшов шлях від викладача до завкафедри футболу. У 1989 р. став кандидатом педагогічних наук.”, – розповів він.

Валентин Ходукін успішно працював у “Карпатах” з Кам’янки-Бузької, стрийській “Скалі”, львівському “Динамо”, миколаївському “Цементнику”. У 1992-1996 рр. працював тренером львівських “Карпат”, а у 2002, 2004 рр. – головним тренером “Левів”. У вищій лізі України також очолював і “Кривбас”. Валентин Ходукін має успішний досвід роботи і в бакинському “Інтері”, ставши чемпіоном Азербайджану.

 

“Багатогранного досвіду, лаконічних та дотепних висловлювань Валентина Михайловича усім буде бракувати. Висловлюємо щирі співчуття близьким та друзям покійного. Вічная пам’ять… Похорон відбудеться завтра, 18 грудня, у м. Львові в капличці на вул. Пекарська, 52. Початок – о 12.00 год.”, – йдеться у повідомленні.Юрій Назаркевич

Валентин Ходукін, фото: Фейсбук / Юрій Назаркевич

Фото: Фейсбук / Юрій Назаркевич

Leave a Comment