Новини

У МОЗ назвали найкритичніші регіони України за Covid-показниками

Найбільш критична ситуація за Covid-показниками спостерігається в Чернігівській та Полтавській областях. Про це повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на своїй сторінці в Facebook.

“Найбільш критична ситуація в Чернігівській і Полтавській областях, де показники захворюваності і смертності є одними з найбільших серед регіонів України і порівняно з аналогічними показниками великих європейських країн”, – написав Ляшко.

У Чернігівській області за останні 14 днів показники смертності на 100 тис. населення становить 12,4. Також високий показник смертності спостерігається в Івано – Франківській області – 11,1, Донецькій області – 11 і в місті Києві – 10,3.

Ляшко зазначив, що Чернігівська та Полтавська області зараз найбільше потребують збільшення охоплення тестування для посилення контролю над поширенням захворюваності на Covid-19.

Водночас Ляшко розповів, що найкраща ситуація з поширенням коронавірусу у Вінницькій області. Там за останні два тижні фіксують 180 випадків зараження на 100 тис. населення. Що стосується смертності – за 14 днів цей показник становить 2,9 на 100 тис. населення.

Facebook/Віктор Ляшко

 

Leave a Comment