Новини

Хто може очолити Харків після смерті Кернеса: думка експерта

Мер Харкова Геннадій Адольфович Кернес помер в ніч на 17 грудня 2020 року, так і не оговтавшись від наслідків коронавірусу.

Після смерті градоначальника Кернеса на пост глави Харкова можуть балотуватися “старі обличчя”, а це – Михайло Добкін, Олександр Фельдман і Олександр Ярославський.

Про це заявив засновник дослідницької компанії Active Group Андрій Єременко в ефірі Апостроф Live.

“Ми можемо розглядати умовну “стару гвардію” – Добкін, Фельдман, Ярославський. Я не харків’янин, тому я цю політику знаю з позиції соціології. Там точно є ця умовна “стара гвардія”. Це ті, хто вигравав мажоритарні округи до Верховної Ради, вони можуть балотуватися “, – заявив Єременко.

Крім цього, свої сили можуть спробувати і колишні глави ХОДА Юлія Світлична та Ігор Райнін. Як зауважив Єременко, то губернаторство Світличної було оцінено позитивно. І навіть якби Світлична сильно захотіла, то вона могла б вийти з Кернесом у другий тур під час місцевих виборів.

“Високою повагою там користується Юлія Світлична, чиє губернаторство позитивно оцінено. Більш того, якби вона сильно захотіла, вона могла б з Кернесом вийти у другий тур. Не знаю, перемогла б вона чи ні, але вона не захотіла і не стала балотуватися, а стала депутатом. Вона може балотуватися, як умовно нове обличчя”, – додав експерт.

Leave a Comment