Новини

“Він був у хорошому стані, дуже дивно все”: друг Кернеса розповів про обставини смерті мера

Мер Харкова Геннадій Кернес був у хорошому стані і лікарі вже хотіли відправляти його додому.

Утім, ускладнення дало на нирки і ситуація змінилась, розповів бізнесмен і друг Кернеса Павло Фукс в ефірі телеканалу “Україна 24”.

“Вранці зателефонувала дружина Кернеса, сказала, що її викликали до лікарні вночі. Вночі мій друг пішов з життя, людина, з якою ми дружили 30 років, ми не просто знайомі. Всі в шоці, звичайно. Але це життя, що робити”, – розповів Фукс про обставини смерті Геннадія Кернеса в берлінській клініці “Шаріте”.

За його словами, лікування Кернеса давало надії на його одужання.

“Водночас дуже дивно все. Він був в дуже хорошому стані, вже лікарі хотіли відправляти його, але ускладнення дало на нирки, і коли нирки перестали працювати, вже ситуація змінилася. Треба далі жити…”, – заявив бізнесмен.

За його словами, смерть мера – велика втрата для Харкова, оскільки в місті Геннадій Кернес мав велику популярність.

“Слава Богу, є люди, з якими він працював, які, коли він уже хворів, керували містом. Для харків’ян нічого не зміниться. Уся команда Геннадія Адольфовича залишається працювати, всі будуть продовжувати його курс. Думаю, все повинно бути нормально. Кілька останніх днів я переживав, бо я з ним не розмовляв. А так ми спілкувалися щодня. Він питав, розмовляв, дзвонив, давав команди Терехову, у мене перепитував – нормальний був звичайний діалог, як завжди. А тут після нирок… ці три доби… я переживав”, – зазначив Фукс.

Leave a Comment