Новини

“Померла в муках”: нові подробиці про вбивство українки в Чорногорії

У Чорногорії 2,5 роки тривають суди у справі про вбивство українки Анастасії Лашманової. Підозрюваний – її хлопець Арсеній Станович.

14 грудня мало відбутися чергове засідання, але його відклали через неявку захисника обвинуваченого – Зорана Піперовича, повідомляє місцеве видання Vijesti.me.

В обвинувальному висновку зазначається, що Станович вранці 11 травня 2018 року в передмісті Котора – селищі Доброта – в орендованій квартирі напав на Лашманову. Він завдав їй 16 колото-різаних ударів ножем і не менше 10 ударів тупим важким предметом в область голови і тіла. В результаті чого постраждала померла в жорстоких муках.

Судовий процес повинен продовжитися 8 лютого 2021 року.

Адвокат підозрюваного Зоран Піперович запропонував сьогодні суду допитати його матір, пише сербське видання Telegraf.rs. Чимало людей вважають, що вона багато що розповість про поведінку Арсенія в дні до злочину і після нього, коли він незабаром вирішив втекти з Чорногорії. Свідки розповіли, що Арсеній був близький зі своєю матір’ю і часто розмовляв з нею про все. Тому очікується, що вона зможе “заповнити численні прогалини” в їхніх стосунках, а також в розриві, про який досі не знав жоден зі свідків.

Адвокат також запропонував провести психіатричну експертизу Становича, щоб група лікарів могла визначити його психічний стан. Також пропонувалося допитати колишнього хлопця Анастасії – Стевана Банічевича, який зустрічався з українкою до Арсенія. Захист також просить заслухати колишніх тренерів Становича і колег по клубу водного поло, де він раніше грав.

Тоді 22-річного Арсенія Становича, підозрюваного у вбивстві, знайшли в Албанії, де він переховувався більше місяця. Звідти екстрадували. Чоловік переховувався у албанській Тирані. Разом з ним під час екстрадиції був його батько, Зоран Станович, колишній начальник прикордонної поліції в аеропорту Тіват. Підозрюваному загрожує до 40 років позбавлення волі. Станович-старший стверджував, що не контактував із сином і не знав, де він. 30-річна Анастасія Лашманова була директором групи Si Trade і Mimoza, яка близько п’яти років тому купила готель Tivat Mimoza. Була власником готельного комплексу Perla, трьох ресторанів у Porto Montenegro і салону краси в Будві. Її статки оцінювали в 105 млн євро.

Leave a Comment