Важливо Волинь Новини

Представники Центрального ринку можуть не увійти до виконкому Луцькради

Голова фракції “СВІДОМІ” Тарас Шкітер висловив здивування щодо того, яким чином планують сформувати виконавчий комітет Луцької міської ради. 

Про це йшлося у середу, 16 грудня, під час “бюджетої” комісії, – передає ІА Конкурент.

Так, на обговорення винесли проєкти рішень про утворення виконкому з 21 особи та затвердження його персонального складу.

Тарас Шкітер зазначив, що не має зауважень до запропонованих осіб, проте не розуміє концептуальний підхід міського голови Ігоря Поліщука до формування комітету. З його слів, у 2015 році Микола Романюк формував виконком прозоро та відкрито, залучаючи туди представників усіх політичних сил та громадських організацій.

“Переглядаючи склад, я зрозумів, що там нема представників підприємців. Наскільки мені відомо свої кандидатуру подавали представники Старого ринку. Можливо вони вам не підійшли, я не виключаю цього. Але можна підібрати інших осіб. Також нема представників другої за чисельністю фракції “ЄС”, нема представників “СВІДОМИХ”. Але є від інших партій. Чому так?” – запитав депутат.

Поліщук відповів, що ще розглядає звернення від підприємців та додав, що законодавство не передбачає представництва усіх фракцій у виконкомі, а утворюється за поданням мера.

У підсумку більшість членів комісії рекомендували депутатам міськради підтримати створення виконкому у запропоному складі. Утрималися Тарас Шкітер та Юрій Моклиця. Затверджувати виконком будуть у четвер, 17 грудня, під час сесійного засідання Луцькради.

Leave a Comment