Волинь Новини

Не всі підприємці на Волині можуть зареєструватись для отримання одноразової виплати

Чимало підприємців не можуть зареєструватися у мобільному додатку “Дія” та подати заявку на отримання одноразової допомоги в розмірі восьми тисяч гривень. Програма – “висить”.

Про це Суспільному розповіла виконувачка обов’язків голови громадської організації “Асоціація захисту прав малого і середнього бізнесу” Тетяна Біскуп.

“Неможливо зайти, зареєструватися і подати заяву в електронному вигляді. Зранку, є відомості, хто встиг з 9 до 10 години декілька людей зареєструвалося”, – каже Тетяна Біскуп.

Більшість ФОПів зайшовши у програму бачать напис “Вибачте за незручності, послуга тимчасового недоступна”.

Отримати одноразову матеріальну допомогу можуть працівники близько трьох тисяч волинських підприємств, – розповів директор обласного центру зайнятості Роман Романюк. З його слів, це ті підприємства, діяльність яких зупиниться або скоротиться через посилення карантину. Отримають допомогу вони після звернення до центрів зайнятості за місцем реєстрації.

Зі слів Романа Романюка, десять найбільших роботодавців Волині заявили про намір працювати під час посиленого карантину з 8 по 25 січня 2021 року та не претендуватимуть на допомогу від держави для працівників.

Нагадаємо, від 14 грудня фізичні особи-підприємці та наймані працівники можуть подавати заявки на отримання одноразової допомоги в розмірі 8-ми тисяч гривень. Це – допомога від держави у рамках програми підтримки підприємців через карантин. Відповідно до постанови уряду, заявки можна подавати до 31 грудня.

 

 

Leave a Comment