Новини

Інфекціоністка розповіла, як зрозуміти, що ви вже перехворіли коронавірусом

Якщо людина перехворіла коронавірусною хворобою, у нього виробилися антитіла.

Лікар-інфекціоніст розповіла про найнадійніший спосіб зрозуміти, що ви вже перехворіли коронавірусом, – передає Главком.

Це ІФА-тест на антитіла до Covid-19. Але є й інші способи. Медик Лариса Мороз каже, що після перенесеного коронавірусу (навіть безсимптомно), в нашому організмі виробляється досить антитіл, щоб захистити його від повторного зараження.

«Таким чином організм може бути захищений від повторного зараження. Тому, тим, хто перехворів, і тим, хто сумнівається – необхідно здати ІФА-тест на антитіла перед плануванням новорічної відпустки з подорожами », – радить лікарка.

Якщо у людини в достатній кількості антитіла, він буде в безпеці, і не буде хвилюватися про зараження.

«Якщо людина хворіла безсимптомно і хоче не хвилюватися, то потрібно зробити ІФА-тест – і все», – додала інфекціоністка.

Відзначимо, що раніше лікарі також дали ряд порад, як визначити перенесений раніше коронавірус за симптомами. Якщо згадати про перенесеної останнім часом хвороби, то найбільш ймовірними ознаками перенесеного Covid-19 будуть:

  1. Ви хворіли сильно – тобто перенесли хворобу важче, ніж при звичайній застуді.
  2. У вас була втрата нюху і / або смаку.
  3. Після хвороби у вас деякий час була задишка.
  4. У вас довго був сухий уривчастий кашель.
  5. Після хвороби ви відчували слабкість, втомлювалися швидше, ніж зазвичай.

А якщо всі ці симптоми проявилися після того, як ви контактували з людиною, хворою на коронавірус, то шанс того, що ви вже перехворіли, набагато вище.

Leave a Comment