Важливо Новини

“Найближчим часом буде сплеск коронавірусу”: лікарка пояснила, з чим пов’язане зниження статистики в Україні

У Києві ледь не вдвічі зменшилась кількість інфікованих коронавірусом. За добу кількість хворих в цілому по Україні теж пішла на спад. Причиною цього може бути зменшення проведення ПЛР-тестувань та більш вузький клінічний відбір пацієнтів, тобто не всі пацієнти з симптомами ГРВІ можуть бути відправлені на тестування, особливо діти.

Таку думку в ексклюзивному коментарі ТСН.ua висловила лікарка-фізіопульмонологиня Київської міської клінічної лікарні №5 Анна Анікєєва.

“Тривале очікування результату тесту у державних лабораторіях за направленням лікаря не задовольняє багатьох людей з підозрою на коронавірус, тому вони звертаються до приватних лабораторій. А такі лабораторії часто не звітують у повіному обсязі”, – зазначила лікарка.

Крім того, за її словами, оскільки діти часто переносять коронавірусну хворобу у легкій формі, їх теж не тестують. Тобто батьки іноді навіть не підозрюють, що їхні діти перехворіли на COVID-19. А розуміють це лише тоді, коли згодом починають хворіти самі.

“Я зараз веду родину, де дитина пару тижнів тому нібито злегка застудилася, а за тиждень з коронавірусом злягли усі дорослі члени родини”, – розповіла Анікєєва.

На думку лікарки, найближчим часом спостерігатиметься сплеск захворюваності.

“Я більш ніж упевнена, що найближчим часом буде сплеск захворювання на коронавірус. Я спостерігаю переповнені фудкорти у столичних ТРЦ – там же скупчення людей, усі без масок, ніхто не дотримується дистанції. Напередодні новорічних свят супермаркети і ТРЦ переповнені. Тому, я думаю, люди почнуть хворіти сильніше”, – підсумувала лікарка.

Leave a Comment