Новини

Українці активно купують нерухомість у Польщі

Громадяни нашої країни за підсумками 2019 року стали найбільшими інвесторами в польську нерухомість.

Про це 13 грудня інформували польські експерти з нерухомості з посиланням на підсумки свого дослідження.

Як показало дослідження, минулого року в Республіці Польща усього було придбано громадянами інших країн вісім з половиною тисяч одиниць житла. З них три тисячі двісті одиниць житла купили громадяни України.

Як повідомляється, жителі інших країн частіше купують житло у великих містах. Лідерами з покупок квартир іноземцями стали Варшава, Краків, Познань, Гданськ, Вроцлав. У 2019 усього громадяни інших країн придбали в Польщі 204 тисячі квадратних метрів житла.

При цьому іноземці вклали в польську нерухомість минулого року 400 мільйонів євро або 1,8 мільярда злотих. В середньому один квадратний метр житла коштує в Польщі дві тисячі євро.

Нагадаємо, в українському парламенті хочуть ініціювати створення єдиного адресного реєстру, куди будуть вноситися всі дані про нерухомість українців. Про це йдеться в законопроекті «Про регулювання містобудівної діяльності».

Також раніше ми написали про те, що Єдина державна інформаційна електронна система у сфері будівництва запрацює 31 березня 2021 року. Її запуск відкладений до зазначеного часу.

Leave a Comment