Новини

На Херсонщині неповнолітня викинула на смітник свого новонародженого сина

У Херсонській області 17-річна дівчина приховувала від рідних вагітність. А народивши хлопчика, замотала в ганчірки і вночі викинула дитя на смітник.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіціі Херсонської області.

Інцидент стався в одному з сіл Іванівського району.

«Дівчина була схожа на вагітну, але після її живіт пропав, а дитину ніхто не бачив. Правоохоронці прийшли додому до молодої матері, але вона і її батьки заявили, що дівчина ніколи не була вагітна. Як виявилося, мати дівчини була судима за вбивство, і вже чотири місяці не проживає з сім’єю. Старший брат підозрюваної постійно був на заробітках, і не бачився з сестрою останнім часом », – йдеться в повідомленні.

Поліція направила дівчину на обстеження до гінеколога в Генічеськ. Доктор з’ясував, що вона дійсно виношувала дитину, і народила приблизно десять днів тому. Після цього мати зізналася, що вагітність її дочки була небажаною, і тому вона приховувала її всі дев’ять місяців. Дівчина не стала на облік до лікаря. Коли пологи почалися 30 листопада, вона була вдома одна. За словами неповнолітньої, її син народився мертвим. Тому вона замотала його в пакет і ганчірки, а після викинула.

«Співробітники поліції виявили тіло новонародженої на території звалища. Після проведення судово-медичної експертизи стане відома причина смерті дитини. Також в справі призначено низку експертиз. Вирішується питання про оголошення дівчині підозри і обрання запобіжного заходу », – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст.117 «Умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини під час пологів або відразу після пологів» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження або позбавлення волі на строк до п’яти років.

Leave a Comment