Новини

Українцям можуть видавати фальшиві результати на коронавірус

В Україні більшість лабораторій використовує в ПЛР-тестах на коронавірус дешеві українські, російські та китайські реагенти, які не сертифіковані в ЄС та інших західних країнах. Вони можуть “не помітити” в організмі вірус при початкових стадіях. Про це йдеться в матеріалі OBOZREVATEL.

Так, під час тестування реагент дозволяє помітити коронавірус в організмі, коли вже є певна кількість “копій” вірусу. Дорогі німецькі тести “бачать” від 250 копій, а дешеві українські та китайські – від 400-500 копій.

Які реагенти використовують?

  • “Діла” – виробника не називають, чутливість 400 копій;
  • “Синево” – німецькі тести, чутливість 250 копій;
  • “Дніпролаб” – російські тести з чутливістю 500 копій;
  • “Ніколаб”, “Євролаб” – українські тести, чутливість невідома.

Що це означає?

Якщо у вас легка форма коронавірусу або ви захворіли нещодавно, лабораторія, яка використовує реагентику з чутливістю 250 копій, зможе помітити вірус в організмі. А ось з чутливістю 400-500 копій є ймовірність, що результат буде негативним навіть при наявності вірусу.

Відзначимо, в світі вже є реагенти, які “бачать” від 100 копій вірусу. Як розповіла керівник однієї з київських лабораторій Марія: якщо півроку тому компанії використовували ті тести, які були доступні, то зараз, коли на ринку вже з’явилася якісні реагенти, всі сумлінні лабораторії повинні на них переходити.

Leave a Comment