Важливо Новини

На початку січня кількість нових випадків Covid-19 протягом доби може сягнути 20-25 тисяч, – Шмигаль

Шмигаль зазначив, що посилення карантину дозволить уникнути зростання захворюваності до 32 тис. на добу.

Кабмін прогнозує, що на початку січня кількість нових випадків зараження коронавірусом буде становити 20-25 тис. протягом доби. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає “Українська правда”.

“Попередньо розрахунки, які ми бачимо, на першу декаду січня прогнозують десь в районі 20-25 тис. захворілих на день”, – повідомив прем’єр.

Шмигаль зазначив, що посилення карантину дозволить уникнути зростання захворюваності до 32 тис. на добу, за яких медична система може не витримати навантаження.

“Ми не будемо чекати 32, щоб медична система впала. Звісно, що карантин треба запроваджувати до цієї цифри”, – розповів Шмигаль.

Нагадаємо, 9 грудня уряд ухвалив рішення продовжити карантин та режим надзвичайної ситуації в Україні до 28 лютого 2021 року. Водночас з 8 по 24 січня в Україні буде запроваджено посилені карантинні обмеження. Зазначається, що буде заборонено роботу кафе, ресторанів, барів (крім доставки та замовлень навинос), кінотеатрів, театрів, фітнес-клубів, спортивних залів, басейнів, торговельно-розважальних центрів (дозволятиметься торгівля харчовими продуктами, ліками, ветпрепаратами, товарами особистої гігієни та побутовою хімією), проведення будь-яких розважальних, спортивних чи культурних масових заходів. Також буде відправлено на канікули всі заклади освіти, крім дитячих садочків.

Leave a Comment