Волинь Новини

Лучани просять впровадити програму каналізування приватного сектору. (ПЕТИЦІЯ)

Мешканці новоствореної Луцької міської територіальної громади звернулися до влади з проханням впровадити програму каналізування приватного сектору.

Відповідну петицію розмістила у четвер, 10 січня, на сайті E-Dem Наталія Грушка, – передає ІА Конкурент.

«Однією з найгостріших проблем приватного сектору є відсутність комунікацій. Це і дорога, і підведені електричні (освітлення) та газотранспортні мережі та, звісно, водопровідна та каналізаційна мережа. І якщо газ і світло мають практично усі, то з водою і каналізацією проблеми значно більші», – написала авторка звернення.

Після приєднання до Луцька навколишніх сіл проблема відсутності централізованого водопостачання і каналізації у приватному секторі загострилася. І це не лише питання комфорту, а й питання екології, адже нечистоти, які потрапляють у вигрібні ями, просочуються в ґрунт, трапляються місця, де такі зливи під’єднані до дощових зливових мереж.

Авторка петиції переконана, що питання каналізування приватного сектору потрібно вирішувати комплексно.

«Йдеться про мікрорайони: Дубнівська, Кічкарівка, Вишків, Гуща, Львівська, Вересневе, Ковельська та прилеглі сільські території, які увійшли до Луцької ОТГ», – пояснила жінка.

Вона зазначила, що, наприклад, мікрорайон Вишків розташований за 3 км від очисних споруд у селі Липляни та за 5 км від центру Луцька, проте невсі мешканці мікрорайону можуть користуватися таким досягненням цивілізації, як централізована каналізація.

«Доводиться обмежувати себе у споживанні води: посуд мити швидко, душ приймати похапцем, а про повну ванну взагалі можна забути. Адже вигрібна яма наповнюється досить швидко, а її відкачування коштує від 1000 гривень», – поскаржилася лучанка.

Авторка петиції звернулася до влади міста з проханням затвердити Програму розвитку, реконструкції та ремонту водопровідно-каналізаційного господарства Луцької ОТГ на 2021-2026 роки.

Нагадаємо, аби у Луцькраді розглянули петицію, вона має набрати 300 підписів протягом 14 днів.

Leave a Comment