Новини

На українців чекають аномалії на Новий рік: синоптики дали прогноз

Синоптики прогнозують, що морози в Україні до кінця тижня зміняться відлигою і снігом, а ось на Новий рік погода не порадує сніжної казкою. Очікується плюсова температура і дощ. Про аномально теплу погоду на Новий рік повідомляється в матеріалі “Апострофа”. Так, грудень завершиться плюсовою температурою: 29-31 грудня очікується близько 1-2 градусів вище нуля. 30 грудня на українців чекають дощі.

За прогнозами “Укргідрометцентру”, в цілому, грудень буде відносно теплим. “Середня місячна температура очікується від 3 морозу до 2 тепла (в Криму до 4 градусів тепла), що на 1-1,5 градусів вище середніх багаторічних значень. Місячна кількість опадів очікується на рівні 32-82 мм, на Закарпатті та в горах Криму 108-132 мм, що в межах середніх багаторічних значень “, – відзначили в” Укргідрометцентрі “.

За прогнозами народного синоптика Леоніда Горбаня, початок року буде з невеликим “мінусом”. З 1 по 5 січня очікуються денні температури на рівні 5 градусів морозу, а нічні 5-6 нижче нуля. Але вже 7 січня українців чекає потепління до +1 градуса.

На Різдво морозу також не буде. З 7 по 12 січня повітря прогріється 4 до 5 градусів вище нуля, але вже з 13 січня на Україну чекає чергове похолодання – до 5 градусів морозу. Сильне похолодання Горбань прогнозує з 17 по 21 січня – температура повітря опуститься до мінус 17-20 градусів.

Leave a Comment