Волинь Новини

Дбати не тільки про себе: волинянка поділилася досвідом боротьби з коронавірусом

Пацієнтка інфекційного відділення Рожищенської центрально районної лікарні Наталія Маркова поділилася своїм досвідом боротьби з коронавірусом. Жінка уже видужала й почувається добре.

Своєю історією вона поділилася у спільноті «Нетипове Рожище», – передає Район.Рожище.

Також Наталія Маркова висловила подяку медперсоналу Рожищенської центральної районної лікарні, зокрема всім працівникам інфекційного відділення і особисто лікарю Вікторові Пашкову.

Колишня пацієнтка подякувала за надану кваліфіковану допомогу, відповідальний підхід до роботи, доброзичливе ставлення, чуйність, людяний підхід.

«Величезне спасибі від щирого серця кажу цьому чудовому лікарю. Щиро дякую Вам за ваші зусилля, старання, професіоналізм, доброту серця і велику майстерність. Від щирого серця бажаю Вам завжди залишатися найкращим лікарем», – пише жінка.

Звістка про хворобу стала для неї повною несподіванкою. Була висока температура і згодом тест підтвердив припущення.

«Я досі не можу зрозуміти, яка дверна ручка, класний журнал, дитячий щоденник чи учнівський зошит «подарували» мені цей вірус. На жаль, особливість цього вірусу в тому, що спочатку людина не відчуває жодних симптомів, а вже за два-три дні – пневмонія. Зі мною було саме так.

Я подолала цю хворобу та маю антитіла до вірусу, але впевнена, що необхідно носити маску в публічних місцях. Так, можливо, мені у цьому вже немає потреби… Але в нашому суспільстві зараз діють нові правила й нові норми етики, яких необхідно дотримуватись, а саме – вдягати маску з поваги до оточуючих. Тому що так правильно», – розмірковує Наталія.

Також вона висловила прохання, до родин, де хворіють дорослі.

«Якщо у родині хворіють дорослі, то будь ласка, залишайте своїх дітей вдома, у будь-якому випадку. Діти хворіють безсимптомно, але вони можуть переносити вірус і бути небезпечними для інших. Тому повідомте класного керівника про ситуацію у вашій родині й залишайтеся вдома. Давайте всі разом дбати не тільки про себе, а і про тих, хто поруч.

Не недооцінюйте цю хворобу! Я на власному прикладі відчула, який підступний цей вірус. Я – здорова людина, я впоралась, але все одно було нелегко. А скільки людей не витримують натиску інфекції… Навіть якщо ви впевнені в силах свого організму, поруч є люди, які, на жаль, можуть не впоратися», – застерігає жінка.

Leave a Comment