Новини

В Україні є робота, але є велике питання, скільки за неї платять, – експерт з ринку праці

Василь Воскобойник застеріг про загрозу для української сфери охорони здоров’я через щедрі пропозиції Польщі для медиків

В Україні є робота, але є велике питання щодо того, скільки за неї платять грошей, і чи погоджуються українці бути дешевою робочою силою у себе на батьківщині.

Про це в ефірі інформаційно-аналітичного проєкту “Чудова четвірка” на телеканалі ZIK під час включення заявив експерт з ринку праці Василь Воскобойник.

 

Василь Воскобойник наголосив, що питання полягає не тільки у тому, чи є робота в Україні, а й у тому, скільки за неї платять.

“В Україні є робота, але є велике питання, скільки за цю роботу платять грошей, чи згідні українці бути дешевою робочою силою у нас, в Україні”, – зазначив експерт.

Василь Воскобойник зауважив, що перший локдаун був дуже серйозним іспитом і для підприємців, і для економіки. Проте наступний тотальний карантин в Україні буде м’якшим, адже бізнес за пів року вже адаптувався до таких умов.

“Трудова міграція, якщо порівнювати з минулим роком, особливо і не змінилася. Неможливо сказати, що всі поїхали за кордон, це неправда. Однак ті люди, які були задіяні постійно у процесі трудової міграції, так само виїжджають”, – сказав Василь Воскобойник.

Експерт зауважив, що у питанні виїзду медиків за кордон найбільша загроза іде від Польщі, бо ця країна пропонує медикам зарплату до 300 тисяч гривень, притім, що середня заробітна плата у сфері охорони здоров’я України становить лише 8 тисяч гривень.

“Під час коронавірусу Польща зробила заробітні плати для польських лікарів на рівні Німеччини, щоб польські лікарі не їхали до Німеччини. І, скориставшись такою нагодою, вони запрошують українських лікарів до себе і пропонують їм такі самі заробітні плати, як і місцевим лікарям. Тобто це дійсно загрозлива ситуація для нашої системи охорони здоров’я”, – наголосив Василь Воскобойник.

Leave a Comment