Важливо Новини

Європейські країни налаштовані забрати українських лікарів — Степанов

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що європейські країни налаштовані забирати українських лікарів через їхню високу професійність.

Про це він заявив під час брифінгу.

“Їхня професійність буде дуже затребувана саме в європейських країнах. І ми вже це почали бачити. Бо європейські країни, в тому числі, орієнтуються на наші показники. Якщо, наприклад подивитися на той же COVID-19 і на кількість людей, які померли від цієї хвороби, і на показники офіційної статистики, на яку всі звертають увагу, то, наприклад, смертність на один мільйон населення у нашій країні майже в два рази менше ніж в Польщі, майже в 3 рази менше ніж у Франції”, – наголосив. він.

За словами Степанова, європейські країни дивляться на ці показники, і “розуміють, що таке професійність і за рахунок чого це досягається”.

“У європейських країнах дивляться на ці показники, і вони розуміють, що таке професійність і за рахунок чого це досягається – професійності наших інфекціоністів, терапевтів, кардіологів”, – відзначив він.

На думку міністра, основна причина, з якої медики хочуть їхати працювати в інші країни – це заробітна платня. Він заявив, що у бюджетному запиті від МОЗ було передбачено зарплатню у 23 тисяч гривень для лікаря, 17 тисяч – для середнього медичного персоналу, 12 – для молодшого. Однак через те, що в кінцевому проєкті бюджету закладені менші цифри, МОЗ не підтримало проєкт.

Leave a Comment