Новини

У керівника Офісу президента Єрмака помічників в п’ять разів більше ніж у Зеленського

У керівника Офісу президента Андрія Єрмака в п’ять разів більше офіційних радників, ніж у президента Володимира Зеленського.

Такі дані були отримані Комітетом виборців України у відповідь на інформаційний запит в ОП, – передає InfoResist.

За станом на 23 листопада у Єрмака налічувалося 19 радників (згодом додався ще один радник – А. Арестович). У Зеленського тільки 4 радника: Ендрю Мак, Сергій Трофимов, Олег Устенко і Михайло Радуцький. Всі вони працюють на позаштатній основі. Радниками Єрмака є: на штатній основі – Лілія Пашин, Олександр Козенко, Андрій Ляхович, Вікторія Романова, Вадим Голомазов; на позаштатній основі – Сергій Куніцин, Олена Говорова, Дар’я Зарівна, Дмитро Дячук, Вадим поту, Сергій Неклева, Руслан Магомедов, Михайло Подоляк, Микола Беззубченко, Михайло Пасічник, Адомас Аудіцкас, Олександр Роднянський, Сергій Матієнко, Тимофій Милованов.

В ОП також вказали, що інформація про проведення засідань групи радників президента відсутня, що може свідчити, що засідання взагалі не проводилися.

«Наявні факти свідчать, що інститут радників президента фактично зруйнований. Показовим є не тільки низька кількість радників, але і той факт, що протягом 2020 року радники очевидно жодного разу не збиралися. Це означає, що глава держави максимально відгороджений від об’єктивної експертної інформації, яку йому могли б надавати радники. Зате велика кількість радників у керівника офісу – це нонсенс. Відповідно до повноважень, він повинен забезпечувати роботу глави держави, в тому числі і організовувати роботу радників президента », – прокоментував голова КВУ Олексій Кошель.

Leave a Comment