Новини

Відомий медик розповів про зарплати: “У Польщі лікарю платять 400 тисяч, а в нас 9! Та я сам виїду!”

Відомий український лікар, президент Асоціації анестезіологів Сергій Дубров розкритикував владу через неналежну підтримку медиків. Дубров звернув увагу на проект держбюджету на наступний рік і заявив, що обіцянка президента Володимира Зеленського про збільшення виплат медикам не буде виконана.

Про це лікар заявив у прямому ефірі ток-шоу “Право на владу”.

Так, Дубров порівняв зарплати медиків, які заплановані в Україні та в Польщі на наступний рік, і заявив, що в такій ситуації і сам готовий виїхати на заробітки в сусідню країну.

Дубров нагадав, що президент Зеленський під час виступу у парламенті 20 жовтня цього року обіцяв підняти зарплати медичних працівників: лікарям — 23 тисячі гривень, середньому персоналу — 17 тисяч гривень, молодшому медперсоналу — 12 тисяч гривень. І зазначив, що, судячи з проекту бюджету, коштів на це немає.

Лікар також розповів, що в той же час сусідня Польща кличе медиків на роботу, пропонуючи їм зарплатню погодинно — 200 злотих на годину (а це трохи, ніж більше 1,5 тисячі гривень). Таким чином виходить, що поки лікар в Україні заробляє за місяць 8-9 тисяч гривень, у Польщі він може заробити 300-400 тисяч гривень.

“За 400 тисяч я сам поїду до Польщі працювати”, – емоційно зрезюмував Дубров.

Leave a Comment