Новини

5 елементів авто, які водії забувають змастити до настання холодів

Зміна шин, наповнення омивача засобом для мінусових температур, установка зимових двірників, перевірка акумулятора – лише малий список справ, який восени здійснюють автолюбителі. Однак багато хто забуває, що машина потребує не тільки внутрішню турботу, а й зовнішню. Адже всі деталі мають властивість зношуватися. Читайте, які «дірочки» потрібно змастити, щоб підготувати авто до зимівлі.

1. Бічні вікна

На перший погляд здається, що вікнам нічого не загрожує. Однак частинки дощу і снігу нагромаджуються в основі отвору, утворюючи сльоту. З настанням заморозків рідина перетворюється в лід, який перешкоджає підійманню/опусканню скла або намертво блокує підіймальний механізм. Навантаження на мотор склопідйомника збільшується, а працездатність погіршується. Бонусом стає характерний скрегіт, який супроводжує кожен рух скла. Якщо подібна перспектива не надихає, обов’язково обробіть скла силіконовою змазкою з або сухим тефлоном. Для профілактики змастіть і направляючі, щоб забезпечити легкість ковзання. Так ви полегшите працю мотора підіймача. В кінці не забудьте видалити залишки змащення.

2. Ущільнювачі

Влітку гумові ущільнювачі на дверях і багажнику піддаються впливу несприятливих наслідків спеки і ультрафіолету. В результаті вони всихають, тріскаються і перестають захищати автомобіль. Взимку не краще: підвищена вологість, хімічні реагенти на дорогах, температурні скачки. Щоб гума завжди була «в формі», нанесіть на неї шар силіконової змазки. Так ви уникнете появи криги, вбережете елементи від зимових хімікатів і збережіть їх еластичність.

3. Дверні замки

Якщо ваша машина не оснащена замками, можете пропустити цей пункт, а інакше біжіть змащувати елементи. Вологість і реагенти негативно позначаються на стані замків. Перед настанням холодів залийте в щілини тефлон, WD-40 або будь-який інше засіб, призначений для цієї мети. Речовина захистить металеві елементи від проникнення вологи і бруду. Навіть якщо ви відкриваєте машину з брелока, процедуру все одно потрібно зробити. У разі поломки дистанційного керування доведеться скористатися щілиною. А ось провернути замок в закислій «дірочці» – завдання не з простих.

4. Кришка капота

Також не варто забувати про замок на кришці капота. Він знаходиться під ще більшим прицілом сусідніх машин, раз у раз отримуючи дозу реагентів або вологи. Рекомендуємо обробити щілину літієвою змазкою. Так ви будете впевнені, що замок не пошкодиться і капот не відкриється сам по собі в один прекрасний момент.

5. Петлі на дверях і лючку бензобака

Через негативний вплив агресивного середовища елементи починають скрипіти. Обробіть дверні петлі речовиною з антикорозійним ефектом. Елементи на лючку бензобака ще чутливіші до солей і реагентів, тому профілактики їм недостатньо. Необхідно постійно підживлювати петлі WD-40 або іншим водонепроникним мастилом.

Leave a Comment