Важливо Новини

Назвали найбільших нардепів-прогульників за осінь. Чи є у списку волиняни?

У вересні-листопаді 88 народних депутатів пропустили 30% голосувань. Про це повідомляє Громадянська мережа “Опора”.

З них 41 — представники “Слуга народу”, 11 — ОПЗЖ, по 9 — “Батьківщина” та позафракційні, 9 — “Партія “За майбутнє”, 5 — “Голос”, 3 — “Європейська Солідарність”, 2 — групи “Довіра”.

Найбільше голосувань пропустив нардеп Віталій Данілов з “Батьківщини” — 100%, позафракційний Андрій Деркач та Вадим Столар з ОПЗЖ не відвідали 96,1% та 94,3% голосувань.

Відповідно до ухвалених парламентом торік у жовтні змін до законодавства тепер відвідуваність депутатами пленарних засідань вимірюється участю їх у голосуваннях, нагадують в “Опорі”.

Тобто, якщо депутат не голосує, то він не присутній на засіданнях. Обранцям, які пропустили більше 30% голосувань, не відшкодовуються витрати, пов’язані з виконанням ними повноважень, за відповідний календарний місяць. Таке рішення щодо депутатів мають ухвалити у Комітеті з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради. Сума цих коштів дорівнює розміру місячної заробітної плати нардепа і не підлягає оподаткуванню.

Оклад одного нардепа коливається від 10 до 12 прожиткових мінімумів або від 20 270 до 24 324 грн. Зарплата депутата, крім посадового окладу, містить надбавки та доплати (для депутатів, які мають науковий ступінь або почесне звання).

Leave a Comment