Волинь Новини

Студенти-полоністи поєднуватимуть навчання з роботою

Волинський національний університет імені Лесі Українки продовжує упроваджувати у навчальний процес елементи дуальної форми здобуття освіти. Цього разу студенти факультету філології та журналістики отримали можливість поєднувати навчання та роботу на СГПП «Несвіч». Підписання угоди відбулося 2 грудня в конференц-залі Університету.

Можливість навчатися й водночас працювати отримали студентки-полоністки ІІІ курсу факультету філології та журналістики, зокрема Богдана Гайдук, Соломія Багнюк, Яна Корольчук і Мар’яна Семеренко, а також – Анастасія Гуліта, яка є студенткою першого курсу магістратури. На зустрічі були присутні ректор ВНУ імені Лесі Українки Анатолій Цьось, директор СГПП «Несвіч» Володимир Кучера, декан факультету філології та журналістики Лілія Лавринович, кандидат філологічних наук, доцент кафедри слов’янської філології Юлія Васейко.

Першою слово взяла Юлія Васейко, яка викладає у студенток. Саме Юлія Святославівна допомогла реалізувати ідею щодо впровадження дуальної форми здобуття освіти для полоністів. «Сьогодні я надзвичайно втішена, бо ми маємо змогу не тільки на словах, а й практично реалізувати ідею про дуальну освіту. Тепер навчання наших студентів не обмежуватиметься лише аудиторною діяльністю чи роботою в режимі онлайн. Ви працюватимете у відомій фірмі», – звернулася до молоді доцент. За її словами, робота на фірмі дасть студенткам важливий практичний досвід. Зокрема, й щодо вдосконалення знань іноземних мов, корпоративної культури, менеджменту, діловодства.

Згодом слово взяв ректор Анатолій Цьось, який вкотре наголосив на тому, що для ВНУ імені Лесі Українки дуальна освіта – один із пріоритетів. «Дуже важливо максимально наближувати освітній процес до практичної діяльності. Навіть якщо вона не на сто відсотків відповідає спеціальності, на якій ви навчаєтеся, така діяльність все одно корисна, адже показує реальну роботу успішної установи. Я щиро радий за наших студентів. Бажаю їм спокійно працювати та навчатися. Робота на такій фірмі запам’ятається на все життя», – заявив ректор.

Директор підприємства Володимир Кучера розповів про досвід співпраці з випускниками факультету філології та журналістики. «Ми шукаємо варіанти для того, щоб студенти проявили свої найкращі якості. Нам треба розкрити людину. Ми познайомимо студентів із колективом. Після нашої фірми вони в житті не пропадуть. Дуальна освіта – це добре, бо, з одного боку, вони ще вчаться, але водночас уже шукають себе в житті», – розповів Володимир Кучера.

Успіхів студенткам побажала і декан факультету Лілія Лавринович: «Філологи вміють вчитися швидко. Ці студенти вивчають польську й англійську мови. Такі спеціалісти потрібні на кожній фірмі. Я впевнена, що дівчата зможуть себе показати та здобути цінні навички».

СГПП «Несвіч» займається металопродукцією та вирощуванням технологічних культур за передовими технологіями, тісно співпрацює з польськими партнерами. Для студенток погодять індивідуальний навчальний план і програму практичного навчання на робочому місці.

Leave a Comment