Важливо Новини

Локдауну на Новий рік може й не бути. ЗМІ дізналися про новий план Кабміну

Кабінет міністрів проаналізує карантин вихідного дня і тоді ухвалить рішення по локдауну. Однак зараз стало відомо, що нібито уряд планує вводити не повний локдаун, а посилити карантин в період з 2 по 23 січня.

Про це “РБК-Україна” повідомило інформоване джерело.

Так, в Кабінеті міністрів та Офісі президента підтверджують ймовірність посиленого карантину.

“Остаточного рішення немає, це один з 3-4 робочих варіантів”, – сказав співрозмовник в Кабміні і підкреслив, що йдеться саме про посилений карантин, але не про повний локдаун.

Джерело пояснює відсутність необхідності локдауну тим, що в січні і так ділова активність різко падає (ймовірно, через свята).

Також наголошується, що посилення обмежень замість повного локдауну в січні підтримує також президент Володимир Зеленський.

Відзначимо, 30 листопада в Україні закінчився карантин вихідного дня. Тепер по всій Україні і в будні, і у вихідні дні діє режим “помаранчевої” зони. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль говорив, що за останній тиждень листопада захворюваність знизилася на шість тисяч випадків.

Тим часом в Україні продовжують розмірковувати над жорстким карантином. Схоже, влада визначилася, що він точно буде, але поки вибирають термін. Були варіанти з 20-х чисел грудня до 15 січня. Читайте докладніше, що на цей момент відомо про ситуацію з локдауном.

Leave a Comment