Новини

Українські ексберкутівці засвітилися в лавах ОМОНу, що жорстко розганяє протести в Білорусі

Колишніх співробітників українського спецпідрозділу «Беркут» помітили в рядах співробітників білоруського ОМОНу, які беруть участь в жорстких розгонах мирних протестів у Мінську.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на видання «Новы час».

Зокрема, журналісти впізнали ексберкутівця Анатолія Примака, який покинув Україну після Революції Гідності.

Журналісти розшукали його фотографію зі змагань з рукопашного бою серед співробітників міліції, що проходили в Мінську в січні 2017 року. Тоді державне видання «СБ. Беларусь Сегодня» писало про нього як про співробітника Мінського ОМОНу.

Анатолій Примак – крайній праворуч

Анатолій Примак – крайній праворуч

Ім’я Примака 6 березня було помічено у справі Центрального районного суду Мінська. Він був викликаний до суду в якості свідка у справі білоруського громадського активіста Миколи Дєдка.

Серед контактів Примака в соцмережах вдалося виявити ще одного ексберкутівця в рядах ОМОНу – Дмитра Анцупова.

Його фото на нараді мінських силовиків було опубліковано у 2018 році в державному виданні «СБ. Беларусь Сегодня». Анцупов також був присутній на іспиті на право носіння чорного берета бійцями ОМОНу – його вдалося впізнати на відео державного телеканалу «СТВ».

Анцупов на іспиті білоруських силовиків на право носити «чорний берет»

26 жовтня з’явилася інформація про те, що Анцупов є інспектором відділу спеціальної підготовки ОМОНу в Мінську.

У соцмережах Анцупов прославляє російських окупантів, найманців і сепаратистів.

Нагадаємо, 9 серпня у Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з офіційними даними ЦВК, за Олександра Лукашенкапроголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську – 10,1%.

Після оголошення результатів виборів країну охопили акції протесту. Силовики затримують учасників мітингів і застосовують до них силу, відкривають політично мотивовані справи проти опозиціонерів.

В Євросоюзі не визнали результати виборів і ввели санкції проти білоруських чиновників, відповідальних за фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти незгодних.

Leave a Comment