Важливо Волинь Новини

Депутати міськради на Волині проголосували за премії та надбавки новообраному меру

Під час позачергової другої сесії Нововолинської міської ради восьмого скликання одним із питань затвердили умови оплати праці міського голови та його заступників.

Зокрема, рішенням передбачено виплати надбавок за високі досягнення у праці та виконання особливо важливої роботи, матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових питань та допомоги для оздоровлення, щомісячне преміювання, а також преміювання до державних та професійних свят, – передає нововолинськ.com.ua

Обурення цим фактом висловив на своїй сторінці у Фейсбук депутат-свободівець Вадим Киричук.

«Представники команди Ігоря Гузя, яка тепер засіла у владних кріслах міста Нововолинська, до виборів дуже бідкалися, що «колишній» міський голова отримує та своїм розпорядженням преміює працівників виконавчого комітету. А сьогодні вони, без жодного докору сумління, фактично проголосували «за» аналогічне рішення, тільки вже для «свого» міського голови. Тобто, преміювали себе «по повній», не заважаючи на гостру нестачу коштів для працівників бюджетної сфери, тих же медиків, які борються з коронавірусом…», – пише депутат. – «Прикро, але підходи цієї влади не міняються. Я вже втретє бачу таке ж саме рішення, оскільки втретє обраний депутатом міської ради. Подав на сесії пропозицію, щоб розпорядження про преміювання керівництва переглядалися сесією щороку, а не діяли до кінця строку повноважень міського голови. Але представники цієї команди навіть побоялися поставити на голосування».

До слова, на сайті міськради можна ознайомитись з поіменним голосуванням за це рішення. Проти голосували лише депутати-свободівці, окрім голови фракції Андрія Бадзюня, він «Не голосував» та депутата Володимира Томчука, котрий «Утримався». «Не голосувала» майже вся фракція «Батьківщини», окрім депутатки Інни Вихор, котра рішення підтримала і проголосувала «За». Разом з тим, «Не голосували» за дане рішення і сам міський голова Борис Карпус та його заступниця, з метою уникнення конфлікту інтересів. Загалом же «За» дане рішення проголосувало 27 депутатів.

 

Leave a Comment