Важливо Новини

З наступного року вартість комунальних послуг збільшиться на 20-30%, – експерт

Залежно від сезону доведеться платити на 200-700 грн більше

Радник заступника голови КМДА і представник Союзу споживачів комунальних послуг Олег Попенко заявив, що з наступного року в країні вартість комунальних послуг збільшиться на 20-30%. Про це він повідомив в Facebook.

“У 2021 році наша платіжка в опалювальний сезон подорожчає на 500-700 грн, або на 30% в місяць. У неопалювальний – на 200-300 грн, що дорівнює зростанню в 20%”, – зазначив Попенко.

Він також наголосив, що тарифи на газ вже виросли, а його транспортування подорожчало на 100%. Окрім цього, в січні майже всі водоканали піднімуть на 20% вартість своїх послуг з водопостачання та водовідведення. Таким чином це стане вже п’ятим або шостим підвищенням ціни за останні п’ять років.

За словами експерта, українців також очікує підняття ціни на електроенергію, однак воно торкнеться тих, хто її економить. Адже всі, хто намагається заплатити 100 кВт, тепер буде платити більше. Таким чином немає сенсу економити, бо всім доведеться платити 1,68 грн.

Як зазначив Попенко, що ціни виростуть і на інші ЖКП, переш за все це торкнеться керуючих компаній, які обслуговують житловий фонд. Зокрема, відбудеться збільшення вартості гарячої води. Прогнозують зростання цін на теплопостачання, що пов’язане із збільшенням вартості не тільки газу, але й водопостачання.

“До речі, з вивезення сміття тарифи не прив’язані до основних послуг, але при цьому вартість вивезення сміття у 2021 році теж виросте. Тому що на сьогодні вона навіть не покриває елементарну рентабельність. Закликаю, не витрачайте гроші на новорічні подарунки, тому що ви будете дуже здивовані”, – пояснив Попенко.

Leave a Comment