Новини

Лікар прогнозує спад коронавірусу

Захворюваність на коронавірус в Україні піде на спад і без запровадження локдауну.

Вже зараз в Україні багато людей перехворіли і більше не є переносниками вірусу, розповів лікар-анестезіолог Павло Сілковський в інтерв’ю РБК-Україна.

“Таким чином, кількість тих, хто переносить інфекцію — зменшується. Потрібно враховувати динаміку не тільки тих, хто захворів, але і тих, хто вже одужав. Вже тисячі людей перехворіли. Є підстави вважати, що хвороба піде на спад без усілякого локдауну”, — зазначив медик.

Він стверджує, що локдаун не допоможе в боротьбі з коронавірусом, оскільки він не впливає на кількість хворих, тяжкість перебігу хвороби і на загальну смертність.

“Обмеження потрібно запроваджувати в тому випадку, якщо медична система не в змозі впоратися. Тоді потрібно вводити більш жорсткі рішення. Кількість сприйнятливих людей до вірусу не зменшується і не збільшується з введенням локдауну. Я вважаю, що локдаун мало допомагає в боротьбі з коронавірусом. Це не найкращий варіант, крім того зараз маємо певну стабілізацію”, — сказав Сілковскій.

За його словами, важливо дотримуватися основних протиепідемічних правил.

“Для того щоб зупинити поширення інфекції, я б не запроваджував локдаун. Нам потрібно навчитися з цим жити… Так, вірус не збирається просто так йти, як цунамі і торнадо, але він може бути з нами певний час, навіть декілька років. але ми не можемо стільки часу жити в таких жорстких обмеженнях”, — підкреслив він.

Leave a Comment