Важливо Новини

Отримали позитивний тест на коронавірус: лікар пояснив, чого не можна робити

У разі отримання позитивного тесту на коронавірус чи виявлення перших симптомів COVID-19 – головне не панікувати, так як це шкодить здоров’ю. Потрібно одразу ж звернутися до свого сімейного лікаря.

Про це у групі в Facebook “Лікарі та пацієнти разом. Доказові лікарі” написав медичний директор Обласної спеціалізованої лікарні у м. Глухів (Сумська область) Євген Скрипник.

За словами лікаря, найголовніше – берегти свою нервову систему

“Головне не панікувати. Ми всі знаємо, що більшість хвороб від нервового перенапруження (інфаркти, інсульти, виразкові хвороби шлунка та 12-палої кишки, цукровий діабет, гіпертонічна хвороба та багато інших). Бережіть нервову систему!”, – закликає лікар.

Євген Скрипник наголошує, що у разі захворювання на коронавірус потрібно спокійно звернутися до свого сімейного лікаря.

“Якщо  захворіли, спокійно звертайтеся до свого лікаря. Без ажитації. Багато пийте води, намагайтесь не збивати температуру тіла (якщо тільки вище 38,5). У разі погіршення стану – звертайтеся до лікаря”, – каже медик.

Лікар наголошує – не потрібно одразу робити КТ легенів.

“Не потрібно одразу бігти і робити КТ легенів. Особливо на 1-3 день підвищенної температури, особливо коли самі його призначаєте (робиться за показами на 5-7 день). КТ легенів – не лікує. Тільки бачите відсоток ураження легенів, і паніка посилюється”, – наголошує лікар.

Leave a Comment