Волинь Новини

«Комусь на зарплату є 400 тисяч, а освітянам – лише мінімалку», – Ірина Констанкевич

Народна депутатка Ірина Констанкевич в контексті обговорення бюджету 2021 висловила обурення недофінансування сфери освіти.

Про це вона розповіла під час ефіру на телеканалі «Еспресо», повідомляє народна обраниця у фейсбуці.

Зокрема, Ірина Мирославівна зазначила: «Обіцяне підвищення заробітних плат (до 6 500 грн) вчителям перенесене на кінець 2021 року. І це незважаючи на голосні зобов’язання Уряду і те, що є зареєстрована Постанова депутатської групи «ЗА Майбутнє» та низка інших законопроєктів, в яких прописані механізми підвищення зарплат працівникам середньої школи, позашкілля, дошкілля та науково-педагогічних працівникам. Освітяни в умовах пандемії працюють, наражаючи на небезпеку себе та свої сім‘ї. Вони в епіцетрі небезпеки. Але гроші на заплати уряд знайти не може чи не хоче».

Уряд не бачить пріоритетною і медичну сферу. Не передбачаються кошти на вакцинацію, онкохворих, тубдиспансери, психлікарні, обласні та районні лікарні. В умовах критичної ситуації та усіх викликів сучасності, недофінансування медицини – це безвідповідально і може призвести до колапсу в системі охорони здоров’я .

Зважаючи на це депутатка вважає, що підтримувати такий проєкт держбюджету не можна. Держава має думати про людей, про майбутнє країни і в пріоритеті категорично не мають бути зарплати високопосадовців та членів наглядових рад державних підприємств. Комусь на зарплату є 400 тис., а освітянам – лише мінімалку.

Leave a Comment