Новини

Обшуки в Закарпатті: Угорщина поскаржиться в НАТО на українських СБУшників

Угорщина буде скаржитися в НАТО на дії України з приводу обшуків у закарпатських угорців, заявив глава МЗС Угорщини Петер Сиярто.

Він розкритикував обшуки, проведені СБУ у функціонерів благодійного фонду на Закарпатті, – передає Главком.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто різко розкритикував недавні обшуки, проведені СБУ у функціонерів благодійного фонду на Закарпатті.

«Мы будем отстаивать закарпатских венгров на всех международных форумах», – предупредил Сийярто - Обыски в Закарпатье: Венгрия пожалуется в НАТО на украинских СБУшников

Свою заяву з критикою глава МЗС Угорщини оприлюднив увечері 30 листопада, на сторінці в Facebook.

На переконання Сийярто, такими діями Україна дестабілізує відносини з Угорщиною. Він також запевнив, що Угорщина має намір поскаржитися в НАТО на дії України по закарпатським угорцям.

«Ми будемо відстоювати закарпатських угорців на всіх міжнародних форумах», – попередив Сийярто у відеозверненні.

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки України провела в Закарпатській області обшуки у функціонерів одного з місцевих благодійних фондів, який підозрюється в діяльності, спрямованої на порушення державного суверенітету України.

Під час обшуків правоохоронці виявили ряд друкованих матеріалів, які популяризують так звану «Велику Угорщину» і створення етнічної автономії в Закарпатті.

За даними ЗМІ, обшуки проводилися в Товаристві угорської культури Закарпаття. У Товаристві угорської культури Закарпаття заявили, що обшуки проходили, зокрема, за місцем проживання голови товариства, голови «Партії угорців України» Василя Брензовича, а також в центральному офісі організації в Ужгороді.

У Товаристві угорської культури Закарпаття також заявили про «операції, здійсненої на сфабрикованих політичних звинуваченнях».

Leave a Comment