Важливо Волинь Новини

На школу, яку обіцяв побудувати ще Савченко можуть виділити 10 мільйонів з держбюджету

 

На будівництво школи у Стобихівці з державної казни цьогоріч додатково може надійти 10 мільйонів гривень.

Про це стало відомо у ході зустрічі ініціативної групи мешканців села Стобихівка Камінь-Каширського району із першим заступником голови обласної ради Юрієм Поліщуком (ВО “Свобода”) та заступником голови ОДА Ігорем Чуліпою.   

Нагадаємо, зведення одного з найбільших волинських довгобудів – школи в селі Стобихівка Камінь-Каширського району розпочалося у листопаді 2019 року коли вона увійшла в перелік інвестиційних проєктів, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР. Тоді субпідрядником – будівельною фірмою «Житлобуд-2», було виконано земляні роботи та залито фундамент. Втім, навесні роботи припинились, адже корекції потребувала проєктно-кошторисна документація на зведення приміщення цієї школи. Затишшя на об’єктів непокоїть батьків тамтешніх школярів і тепер. Аби з’ясувати причини припинення робіт вони прибули під стіни головної адмінбудівлі області.

Заступник голови облдержадміністрації Ігор Чуліпа розповідає, що цьогоріч із держбюджету на цей об’єкт уже було виділено 12 млн гривень. Камінь-Каширською райрадою теж була виконана обов’язкова вимога щодо співфінансування в розмірі десяти відсотків та виділено 1 мільйон 200 тисяч з бюджету району. Між тим, є ймовірність, що до кінця року на будівництво цієї школи може бути виділено ще 10 млн гривень із державної казни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку підприємець відмовляється сплачувати 400 тисяч у розвиток інфраструктури міста

Перший заступник голови облради Юрій Поліщук порадив людям терміново звертатись до новообраних голови та депутатів Камінь-Каширської районної ради спільно із головою тамтешньої Сошичненської ОТГ.

“Разом із головою ОТГ ви маєте якнайшвидше достукатись до керівництва району та спільно вирішити це питання. Вам необхідно ініціювати проведення засідання сесії Камінь-Каширської районної ради, аби нею було внесено зміни у рішення про бюджет. Не варто виключати й можливості виділення частини коштів із бюджету ОТГ, адже з 1 січня 2021 року це буде проблема саме громади, а не району. Зараз завершується бюджетний рік і можливо у когось знайдуться вільні лишки”, – наголосив він

Ігор Чуліпа нарікає, що перемовини з цього приводу з Камінь-Каширськом ведуться упродовж трьох тижнів. Він розповідає, що схожі питання постали також по Маневичах та Башликах Ківерцівського району, де також триває будівництво, однак від цих двох районів листи про співфінансування уже надійшли, адже їм вдалось ці питання вирішити спільними зусиллями бюджетів районів та ОТГ.

Leave a Comment