Новини

Екс-нардепа Семенченко остаточно позбавили офіцерського звання

Верховний суд відмовився повертати екс-нардепу і колишньому командиру добровольчого батальйону «Донбас» Семену Семенченко офіцерське звання.

Про це йдеться в постанові суду, яке опубліковано в Єдиному реєстрі судових рішень, – передає Главком.

Як відомо, в 2015 році тимчасово виконуючий обов’язки командувача Нацгвардії позбавив Семена Семченко військових звань «капітан резерву» і «майор резерву». Екс-нардеп в суді домагався визнати наказ протиправним і незаконним.

У 2016 році Окружний адмінсуд Києва задовольнив позов Семченко, однак згодом Київський апеляційний адміністративний суд скасував постанову.

У 2019 шостий апеляційний адмінсуд також не повернув Семенченко офіцерське звання. Екс-нардеп подав касаційну скаргу. Однак Верховний суд України її теж не задовольнив, тим самим поставивши крапку в цій історії.

Як заявили представники Нацгвардії, наказ про позбавлення офіцерського звання Семенченко видали на підставі висновків службового розслідування. Зокрема, прокуратура з’ясувала, що Вишгородський районний військовий комісаріат видав Семену Семенченко «завідомо неправдиве» тимчасове посвідчення офіцера запасу. А Семенченко використовував цей підроблений документ для прийняття його на військову службу в резерві у військовій частині №3027 (батальйон «Донбас»).

Leave a Comment