Новини

Профілактика коронавірусу: Комаровський розповів, що робити, щоб не захворіти

Які ліки треба просто зараз почати вживати, щоб не заразитися коронавірусом? Шанси не захворіти на COVID-19 дає тільки вакцинація.

Про це розповів відомий доктор Євген Комаровський, – ТСН.

Наразі ліків проти коронавірусу немає. “Тобто все, що ви чули про цинк, про вітамін D, вітамін С – це все не має ніякого відношення до ймовірності захворіти”, – сказав Комаровський.

За його словами, ймовірність переходу хвороби у важку форму, яка має місце у 5-15% хворих, залежить від того, чи є у людини в організмі дефіцит цинку, вітамінів D і С. “Так, багато лікарів, а також сучасні протоколи рекомендують не допускати дефіциту цих вітамінів і мікроелемента в організмі. Ще раз кажу, це п’ється не для того, щоб не захворіти, а щоб хвороба не перейшла у важку форму”, – підкреслив Комаровський.

Імовірність захворіти, за його словами, залежить від двох чинників. “Перший: з якою кількістю вірусу ви зустрінетеся. Другий: в якому стані буде ваш організм на момент зустрічі. Дуже важливо стан слизових оболонок – якщо у вас пересохло в носі, в роті, якщо ви в сухому і теплому повітрі, спітнілий, то організм практично не може зупинити вірус, який отримує всі умови для розмноження”, – розповів лікар.

Він порекомендував стежити, щоб в приміщенні був постійний повітрообмін, контролювати стан слизових оболонок і приймати вітаміни. “Якщо у вас в будинку немає гігрометра і зволожувача, то думайте спочатку про це, а вже потім про цинк і вітамін D”, – сказав лікар.

Leave a Comment