Важливо Волинь Новини

На Волині родини загиблих воїнів отримають грошову компенсацію

Постійна комісія з питань бюджету, фінансів та цінової політики розглянула та підтримала  проєкт розпорядження голови ОДА “Про внесення змін до показників міжбюджетних трансфертів на 2020 рік”.

Про це інформує Волинська облрада.

У пояснювальній записці до документу йдеться, що проєкт розпорядження розроблено згідно із  виконанням розпорядження Кабінету Міністрів України від 18 листопада 2020 року №1460-р “Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству у справах ветеранів на 2020 рік, та розподіл додаткового обсягу субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких категорій осіб”, яким бюджету області збільшено обсяг відповідних субвенцій з державного бюджету у цілому на суму 2 млн 548,9 тис.гривень.

Відповідно до пропозицій департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації   додатковий обсяг субвенцій між місцевими бюджетами області за рахунок відповідних субвенцій з державного бюджету буде спрямовано:

– для сімей загиблих, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції та осіб з інвалідністю внаслідок війни I-II груп, на суму 212,4 тис. гривень, (кошти субвенції передбачені Іваничівському (26,9 тис.грн.), Ківерцівському (26,9 тис.грн) районним бюджетам та бюджету міста Луцька (158,5 тис.грн), за рахунок яких буде здійснено доплату грошової компенсації в повному розмірі);

– членам сімей загиблих учасників бойових дій на території інших держав та осіб з інвалідністю I-II групи з числа учасників бойових дій на території інших держав, інвалідність яких настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, пов’язаних з перебуванням у цих державах, на суму 1 млн  319,1 тис. гривень. (планується виплатити одну грошову компенсацію в повному обсязі на суму 1 780,2 тис.грн. бюджету Луцької територіальної громади. Частина коштів в сумі 461,1 тис.грн. перерахована при початковому розподілі субвенції);

– внутрішньо переміщеним особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, на суму 1 млн 017,4 тис.гривень. (планується виплатити одну грошову компенсацію в повному обсязі на суму 1 678,3 тис.грн. бюджету Луцької територіальної громади. Частина коштів в сумі 660,9 тис.грн. перерахована при початковому розподілі субвенції).

Також за зверненням департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації   пропонується перерозподілити між місцевими бюджетами невикористаний станом на 01.11.2020 року залишок субвенції з обласного бюджету на пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Додаткові кошти обсягом 103,0 тис.грн. спрямовуються бюджетам Камінь-Каширського, Любешівського, Маневицького, Ратнівського, Рожищенського районів та бюджету Луцької міської об’єднаної територіальної громади за рахунок економії, що утворилась по інших місцевих бюджетах.

З метою своєчасного здійснення соціальних виплат, відповідно до очікуваних нарахувань проводиться перерозподіл субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам на поховання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни з урахуванням залишків в обсязі 20,6 тис.грн. невикористаних сум зазначеної субвенції. Зокрема, збільшуються бюджетні призначення Локачинському, Любешівському, Любомльському, Маневицькому, Шацькому районним бюджетам та бюджетам міст Володимир-Волинська та Нововолинська за рахунок невикористаних асигнувань по інших бюджетах.

Leave a Comment