Важливо Волинь Новини

У Луцьку вшанували пам’ять жертв голодомору. (ФОТО. ВІДЕО)

У четверту суботу листопада в Україні відзначається День пам’яті жертв Голодомору. Сьогодні, 28 листопада, небайдужі лучани молилися за спокій душ загиблих внаслідок геноциду. 

Скорботна хода мала розпочатися на Театральному майдані о 15:30 й продовжуватися аж до замкової площі – місця проведення богослужіння. Проте, у зв’язку з карантином та погодними умовами багато учасників акції поодиноко прямували на захід, або приєднувалися до натовпу, який зібрався на площі Возз’єднання, де одним з перших до пам’ятного знаку біля Хресто-Воздвиженського храму квіти поклав новий мер Луцька Ігор Поліщук, – передає видання Волинь-нова.

«Українці тоді загинули тільки тому, що вони українці. Жахливий злочин, тому ми повинні зробити все, що в наших силах, аби такого більше не сталося», – так він прокоментував День пам’яті жертв Голодомору ТРК «Аверс».

Панахида, яку очолював митрополит Луцький і Волинський Михаїл, розпочалася о 16:00 біля замку Любарта. Кожен присутній мав змогу помолитися за загиблих внаслідок голодомору й покласти квіти до монумента жертвам московсько-кадебістських катів, що біля Волинського коледжу НУХТ.

Після служби всіх присутніх закликали долучилися до акції «Запали свічку» і вшанувати померлих хвилиною мовчання. Обійшлося без промов чиновників.

Leave a Comment