Волинь Новини

На Волині засудили хлопця, який «косив» від військової служби

Призовник у вересні був визнаний військово-лікарською комісією Ратнівського районного військового комісаріату придатним до проходження строкової військової служби у Збройних Силах України.

Чоловіку вручили персональну повістку про призов на строкову військову службу та явку на 09 годину 02 жовтня 2020 року до Ратнівського районного військового комісаріату для відправки до обласного збірного пункту Волинського ОВК і попереджений про кримінальну відповідальність за ухилення від призову, – передає Волинь-нова.

Проте, мешканець району без поважних причин не з`явився у військкомат, хоч і був попереджений про кримінальну відповідальність за ухилення від служби.

У підготовчому судовому засіданні обвинувачений визнав свою вину у скоєнні інкримінованого йому кримінального правопорушення.

Суд визнати волинянина винним у вчиненні кримінального проступку та  призначив покарання у вигляді обмеження волі волі на строк два роки, звільнивши від його відбування, якщо він протягом дворічного іспитового строку не вчинить нового злочину та виконає покладені на нього обов`язки. Серед них періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Leave a Comment