Новини

Великий “шухер” у Німеччині через незаконне працевлаштування українок польськими фірмами

У Німеччині провели масштабний рейд через нелегальне працевлаштування українок.
Як пoвідoмляє Yavp.pl з пoсиланням на DW, рейд проведела федеральна поліція в рамках розслідування масштабної справи щодо незаконного працевлаштування у Німеччині польськими фірмами громадян України.

Правоохоронці провели обшуки в 130 житлових і комерційних приміщеннях у 13 федеральних землях. Одночасно з обшуками на території Німеччини слідчі дії щодо 3-х головних підозрюваних провела й прокуратура Польщі.

Підставою для слідчих дій стало розслідування справи проти трьох громадян Польщі та пов’язаними з ними понад 70 особами на території Німеччини. Їх підозрюють у нелегальному перевезенні та незаконному працевлаштуванні іноземців, а також незаконному позбавленні і розкраданні заробітної плати.

Під час слідчих дій були вилучені носії даних, документи, вогнепальна зброя, боєприпаси, близько 60 тисяч євро готівкою і близько одного кілограма золота вартістю в кілька десятків тисяч євро.

Розслідування справи розпочалося близько трьох років тому, коли увагу правоохоронних органів викликали громадяни України, які під час свого перебування у Німеччині нібито з туристичною метою насправді працювали доглядальницями на замовлення компаній, до яких мали стосунок підозрювані. У поліції також зазначають, що крім відсутності необхідних дозвільних документів, наймані працівники з України не мали необхідної кваліфікації, щоб надавати послуги з догляду.

Загалом поліція розслідує близько 1400 випадків нелегального перебування та працевлаштування в Німеччині жінок з України. Як правило, вони були завербовані польськими фірмами, після чого їхні послуги пропонувалися вже німецьким замовникам за низькою ціною.

Leave a Comment