Волинь Новини

Половина усіх госпіталізованих із COVID-19 волинян потребують кисню

З 620 волинян, які госпіталізовані до лікувальних закладів із діагнозом “коронавірус”, 318 осіб потребують постійної кисневої терапії.

Про ситуацію в медзакладах області під час брифінгу повідомила виконувачка обов’язків начальника обласного управління охорони здоров’я Людмила Тимощук.

За останній тиждень в області зменшилася кількість стаціонарних хворих із COVID-19. Зі слів Людмили Тимощук, станом на 26 листопада госпіталізовано 620 волинян. Минулого тижня на лікування перебувало 700 осіб. Натомість лікарі відмічають збільшення кількості важких випадків перебігу інфекції.

“Хвороба стала значно агресивнішою. Наразі з усіх госпіталізованих, 54 особи у реанімації, 10 з них на апаратах ШВЛ. Збільшилася кількість тих хто потребує кисневої терапії. Це близько 70% усіх госпіталізованих”, – каже виконувачка обов’язків начальника обласного управління охорони здоров’я.

Нагадаємо, за даними обласного лабораторного центру, за останню добу хворобу підтвердили у 390 волинян, шестеро осіб – померли. Як розповіла заступниця головного санітарного лікаря області Надія Костирка, від початку листопада медики відмічають також різке зростання випадків пневмоній. Щотижня реєструють близько 700 нових випадків, половина з яких потребують стаціонарного лікування.

Під час брифінгу Людмила Тимощук анонсувала відкриття тимчасового коронавірусного шпиталю на базі Луцького пологового будинку. З її слів, 50 з 214 ліжкомісць відкриють 26 листопада. Нагадаємо, МОЗ на початку листопада дозволило розгорнути шпиталь на базі пологового.

Leave a Comment