Новини

Профілактика Covid-19: лікарка розповіла, чи потрібно вживати вітаміни

Інфекціоністка Ольга Голубовська каже, що, до прикладу, якщо у людини немає дефіциту вітамін D, то його приймати не потрібно.

Інформує ТСН.

Коронавірус в Україні набирає обертів, тож чимало людей намагаються захиститись від недуги і цікавляться, чи можна заради профілактики приймати вітаміни для зміцнення імунітету. Лікарка-інфекціоністка, докторка медичних наук Ольга Голубовська каже, що кожен організм індивідуальний і на це потрібно зважати. Адже якщо у людини немає дефіциту вітамінів — йому не варто приймати вітамін D і цинк для того, щоб захиститися від коронавірусу.

“Якщо у людини немає дефіциту вітаміну D — йому не треба фанатично його приймати. Крім того, гіпервітаміноз вітаміну D — він теж досить негативно позначається на організмі. Препарати цинку теж бездумно приймати не можна. Не можна півроку приймати ці препарати цинку”, — сказала Ольга Голубовська під час виступу на Українському жіночому конгресі.

Лікарка зазначила, що приймати вітаміни можна для постконтактної профілактики груп ризику.

“Але це ніяка, звичайно, ж не панацея… Ось коли вже розвивається це захворювання, особливо важкі його форми — є дуже багато публікацій, що виникає дефіцит вітамінів і ми тому навіть в комплексі іноді призначаємо. Просто різкий виникає дефіцит. Тому що таке інфекційне захворювання. При багатьох інфекційних захворюваннях розвивається дефіцит того чи іншого вітаміну. Я взагалі за персоніфіковану медицину”, — додала інфекціоніст.

Leave a Comment