Важливо Волинь Новини

Лікування прописали, а капати не хочуть: рожищанка скаржиться на непрацююче дитяче відділення

Рожищанка Ірина Поліщук не змогла отримати належної медичної допомоги для своєї дитини у Рожищенській центральній районній лікарні.

Про це вона розповіла Район.Рожище.

Із проблемою жінка зіткнулася, коли здали аналіз і у дитини виявили ацетон.

«Ми всі розуміємо, що потрібно капати, а де, хто це має робити. Сімейна медицина за нас відповідає, але відділення не має. Дитячий педіатр написав лікування, а далі не зрозуміло, як чинити. Хто капати буде, а ніхто не хоче! Дитина дуже ослаблена, а всі розводять руками. На область направлення просила, щось бояться, не дали. Як мені пояснили, що нам там скажуть, що ви маєте свою лікарню на районі», – розповідає Ірина Поліщук.

Зрештою, дитині таки вдалось поставити крапельницю з прописаним лікуванням, допомогу надала стороння людина. Однак рожищанка застерігає і переживає за дітей, які, як і дорослі, можуть хворіти.

«І що буде надалі? Нам що, дітей штабелями складати? Страшно. Коли хочеш, щоб дитині стало легше, а нічого зробити не можеш. Вимагаємо від міського голови та депутатів негайно припинити процес закриття відділення. Ми Вас вибирали, а ми? А ми нікому не потрібні», – розводить руками рожищанка.

Leave a Comment