Важливо Волинь Новини

Чому волинські студенти вийшли на майдан 2013-го: думки учасника подій. (ВІДЕО)

Після побиття студентів у столиці, студенти Волині вийшли на мітинги підтримки європейського курсу розвитку України. Так вважає Володимир Ковальчук, 7 років тому чоловік очолював студраду одного із вишів на Волині.

Володимир Ковальчук був одним з організаторів першої в Луцьку студентської ходи під час подій 2013-го року, – передає Суспільне.Волинь.

Тоді вирушили від корпусу на Винниченка до історичного факультету, потім рушили по вулиці Шопена й прийшли до головного корпусу. У першій ході взяло участь біля тисячі людей, – каже Володимир Ковальчук.

Біля головного корпусу студенти організували флешмоб, виклали букви ЄС і пішли на Театральний майдан. Далі до студентів почали долучатися інші волиняни.

Володимир пригадує, що важко було знайти європейську символіку. У магазинах не було такої, тому усе, що знайшли на факультеті міжнародних відносин – використовували на Майдані. Говорить: здебільшого викладачі ставилися до студентів із розумінням.

Чоловік каже, що Майдан його навчив не бути сірою масою, не йти на поводу в когось, і мати свою думку та принципи, яким не можна зрадити. З частиною однодумців, з яким разом був на Майдані у Луцьку, підтримує стосунки й дотепер.

“Я для себе тоді сказав: коли будуть діти, як виростуть і вивчатимуть новітню історію України, як запитаю “Тато, де ти був у той період?”, я хотів мати що їм відповісти”, – розповідає Володимир Ковальчук.

Leave a Comment