Волинь Новини

Офіційні результати виборів мера Луцька: де голосували за Поліщука, а де – за Шибу. КАРТА

Луцька міська територіальна виборча комісія 19-го листопада затвердила остаточні результати повторного голосування на виборах міського голови Луцька. Загалом участь у голосуванні взяли 44 606 виборців, більшість з яких підтримали висуванця політичної партії «За Майбутнє», радника міського голови Ігоря Поліщука, – повідомляє Сила правди.

Протокол про встановлення результатів виборів оприлюднили на сайті Луцької міської ради.

Долю виборів 15 листопада 2020 року вирішили 25,95% виборців (44 606 із 171 887 зареєстрованих).

Територіальна виборча комісія визнала обраним Луцьким міським головою Ігоря Поліщука. Він набрав найбільшу кількість голосів – 24 355, що становить 54,60% від усіх виборців, які взяли участь у повторному голосуванні.

Його опонента самовисуванця, генерального директора державного підприємства «Волиньстандартметрологія» Богдана Шибу натомість підтримали 19 093 виборці, що становить 42,8% голосів виборців, які взяли участь у повторному голосуванні.

Ще 1158 бюлетенів (2,5%) визнали недійсними.

Офіційні результати виборів міського голови Луцька 15 листопада 2020 року
Офіційні результати виборів міського голови Луцька 15 листопада 2020 року

Центр журналістських розслідувань «Сила правди» проаналізував офіційна дані результатів голосування в розрізі 109 виборчих дільниць громади. На 85 дільницях перемогу здобув висуванець партії «За Майбутнє» Ігор Поліщук, а на 22 – самовисуванець Богдан Шиба. Останнього підтримали переважно мешканці центральної частини Луцька та сіл Тарасове, Богушівка, Антонівка, Княгининок, Зміїнець, Жидичин. Ігор Поліщук переміг на виборчих дільницях в спальних районах міста (ДПЗ, 33-й, 40-й, 55-й квартали) та віддалених селах, які увійшли до луцької громади.

На 12 із 109 виборчих дільниць розрив між кандидатами склав менше 5% голосів, а на двох – у селі Милуші та у Волинському обласному фтизіопульмонологічному медичному центрі – голоси розділилися порівну (с. Милуші: 85 на 85, ВОФМЦ: 4 на 4).

Найбільш переконливу перемогу Ігор Поліщук отримав на спеціальній виборчій дільниці у Луцькому геріатричному пансіонаті – 85,7%, а найгірший результат – на дільниці у селі Богушівка – 33,90%. Богдан Шиба відповідно найкращий результат отримав в Богушівці, а найгірший – в геріатричному пансіонаті. Крім того, Богдан Шиба переміг на найбільшій виборчій дільниці Луцька – у головному корпусі Волинського національного університету імені Лесі Українки, натомість програв на більшості спеціальних дільниць.

Найбільше недійсних бюлетенів виявили на виборчих дільницях у Палаці урочистих подій та в бібліотеці Волинського національного університету імені Лесі Українки (30 та 28 відповідно).

Найвища явка виборців спостерігалася на спеціальних виборчих дільницях (Луцька міська клінічна лікарня, Волинська обласна інфекційна лікарня тощо) і сягала 100%. Серед звичайних виборчих дільниць найвищу явку показали мешканці сільських громад, зокрема Клепачева, Небіжки, Озерця, Антонівки (32-39%), а найнижчу – сіл Боголюби та Шепель (13-17%).

Детальні результати голосування другого туру можна переглянути на інтерактивній карті нижче. Розмір кола означає величину виборчої дільниці, кольори – перемогу одного із кандидатів. Для перегляду детальних результатів по кожній дільниці масштабуйте карту та натискайте на позначки.

Нагадаємо, у першому турі виборів міського голови Луцька загалом взяла участь 58 301 людина, 1517 бюлетенів визнані недійсними. Ігор Поліщук 25 жовтня отримав підтримку 32,47% виборців, Богдан Шиба – 13,14%.

Leave a Comment