Волинь Новини

«Втрачаємо мільйони доларів на рік», – волинський бізнесмен про черги на кордоні

Генеральний директор міжнародної компанії «Modern-Expo», одного з найбільших волинських експортерів, Петро Пилипюк заявив, що від простою автомобілів на кордоні його підприємство втрачає до 50 мільйонів доларів на рік. В якості вирішення проблеми бізнесмен запропонував створити електронну чергу.

Про це йшлося у п’ятницю, 20 листопада, під час публічної консультації представників уряду з волинськими бізнесменами щодо оновлення Угоди про асоціацію України з ЄС, – передає Перший.

Петро Пилипюк висловив позицію і власника великої компанії, і Об’єднання роботодавців Волині, яке очолює.

«У нас усіх є спільна велика проблема – транспортна. Зважаючи на розташування Волинської області, питання кордону для нас дуже актуальні», – сказав Петро Пилипюк.

«Ми втрачаємо мільйони доларів, стоячи в чергах на кордоні», - Петро Пилипюк

«На кордоні – постійні черги. Наші машини простоюють 3-4 дні, а це прямі втрати бізнесу. Ми щодня втрачаємо 120 тисяч доларів, на рік – до 50 мільйонів за простій. Це тільки на Волинській митниці, а «Ягодин» – все ж не єдиний перехід. Давайте щось вирішувати по кордону, бо невдоволення наростає, як снігова куля. Над цим потрібно працювати», – наголосив гендиректор Modern-Expo.

На думку Петра Пилипюка, дорогі інфраструктурні проєкти, наприклад, будівництво нових переходів – не єдине вирішення проблеми.

«Давайте зробимо електронну прозору чергу. Щоб водій зареєструвався на митниці і автоматично бачив: скільки годин і де він в черзі. Це означатиме, що водії ночують вдома з сім’ями. Для чого їм 3-4 дні стояти в лісі без жодних зручностей і щось чекати? Це можна зробити без особливих витрат. Є вже навіть програмне забезпечення, алгоритми, які напрацювали підприємства. Просто треба добра воля з боку влади. Ми відкриті до діалогу, але одного нашого бажання мало», – сказав бізнесмен.

Leave a Comment